Emirates Stadium, het stadion van Arsenal

Arsenal voetbalt hun thuiswedstrijden in één van de mooiste stadions ter wereld. Het Emirates Stadium, zoals het stadion heet, heeft dan ook plaats voor 60,000 toeschouwers. En in het Emirates Stadium ligt tevens één van de beste grasmatten ter wereld. Iets wat perfect bij het spel van Arsenal past, aangezien ze graag verzorgt en aanvallend voetbal tentoon stellen. Arsenal maakt sinds 2006 gebruik van het Emirates Stadium. Daarvoor speelde het in het stadion genaamd Highbury. Highbury was qua sfeer een top stadion, maar kon helaas niet meer mee met de eisen van tegenwoordig. Daarnaast kan Arsenal veel meer geld verdienen aan de verkoop van tickets voor het nieuwe stadion.

De eerste gespeelde wedstrijd en het eerste gescoorde doelpunt in het Emirates Stadium

In juli 2006 was de afscheidswedstrijd van oud Arsenal speler Dennis Bergkamp de eerste wedstrijd die is gespeeld in het Emirates Stadium. De tegenstander van Arsenal daarbij was Ajax, waar hij in het verleden ook voor heeft gespeeld. Klaas-Jan Huntelaar, die toen nog voor Ajax uitkwam, scoorde de 0-1 en was zodoende de eerste voetballer ooit die scoorde in het Emirates Stadium. De wedstrijd werd uiteindelijk, ondanks de 0-1 achterstand, wel door Arsenal gewonnen met 2-1.

De eigenlijke naam van het Emirates Stadium

Het stadion van Arsenal mag op dit moment dan wel het Emirates Stadium genoemd worden. De eigenlijke naam van het stadion is Ashburton Grove, vernoemd naar de straat waar het stadion aan ligt. Arsenal sloot echter voor vijftien jaar een contract met luchtvaartmaatschappij Emirates dat het stadion de naam Emirates Stadium kreeg. In ruil daarvoor ontving Arsenal de nodige miljoenen.